15 august 2014, 17:03 Moldovan reality views 10679
Forbes: Republica Moldova printre 14 cele mai neobișnuite locuri pentru turism
Photo: Forbes/Diomedia
15 august 2014, 17:03 Moldovan reality views 10679

Forbes: Republica Moldova printre 14 cele mai neobișnuite locuri pentru turism

Revista Forbes a inclus Republica Moldova în TOP-14 cele mai neobișnuite locuri din fosta URSS pentru turism, transmite UNIMEDIA.

Scopul vizitei Republicii Moldova, potrivit Forbes, ar fi un tur vinicol prin țară. "Vinificația în Republica Moldova are o istorie veche. Conform săpăturilor arheologice, oamenii de aici făceau vinul încă în 2500 – 3000 î.e.n. Anume din această cauză un turist trebuie să vină aici într-un tur vinicol", consideră publicația.

Cea mai mare amploare, tema vinului o ia în a doua duminică a lunii octombrie, cînd se sărbătorește „Ziua Națională a Vinului" o sărbătoare susținută la nivel de stat.

Printre cele mai importante vinării din țară menționate sunt beciurile de la Cricova, la 13 km distanță de Chișinău. Nu trebuie de uitat și de localitatea Purcari aflată la 120 km de Chișinău. De asemenea, turiștii pot gusta vinuri bune, să facă cunoștință cu istoria Moldovei și să admire peisajele locale frumoase în orașul Orhei, la 50 km de capitală, unde se află vinăria Chateau Vartely.

Source: unimedia.info

Keywords:

turism , Moldova , Forbes , top

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
271 locuitori

Rediul de Jos este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 271 de oameni. Satul Rediul de Jos a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.