07 july 2014, 12:14 Moldovan reality views 17912
Garaj plin cu armament la Anenii Noi
Photo: jurnaltv.md
07 july 2014, 12:14 Moldovan reality views 17912

Garaj plin cu armament la Anenii Noi

Automate Kalaşnikov, grenade şi alte substanţe explozive. Asta au găsit poliţiştii şi procurorii într-un garaj din Anenii Noi, unde au organizat ieri percheziţii în dosarul jafului de acum o lună din sectorul Rîşcani. Oamenii legii presupun că arsenalul ar aparţine celor patru persoane suspectate că ar fi comis atacul, pe numele cărora a fost emis mandat de arest pentru 30 de zile. Expertiza balistică, ce va fi gata mîine, va demonstra dacă aceste arme au fost sau nu folosite în timpul jafului.

Poliţiştii şi procurorii au descins sîmbătă pe teritoriul acestei cooperative din Anenii Noi, iar potrivit şefului Inspectoratului General de Poliţie, Ion Bodrug, într-unul dintre garaje oamenii legii au descoperit un adevărat arsenal: mitraliere kalashnikov, grenade şi trotil.

Şeful Inspectoratului General de Poliţie a refuzat să ofere însă mai multe detalii despre această percheziţie, declarînd că informaţii suplimentare vor fi prezentate mîine, în cadrul unei conferinţe de presă. Am încercat să luăm legătura cu proprietarul garajului, dar nu a răspuns la telefon. În schimb, localnicii refuză să creadă că arsenalul descoperit de oamenii legii aparţine vecinului lor. Ei spun că bărbatul este şofer de curse lungi şi rar îl găseşti acasă.

În spatele camerei de luat vederi, un bărbat care s-a dat drept prieten de-al proprietarului a declarat că garajul în care au fost găsite armele ar fi fost vîndut acum cîteva săptămîni unui individ. Acesta ar fi plătit stăpînului un avans de patru mii de lei, iar după perfectarea pachetului de documente urma să achite restul sumei. Oamenii legii nu au confirmat deocamdată această informaţie.

Amintim că, pe 30 mai un angajat al unei bănci a murit, iar alţi doi colegi de-ai săi au ajuns la spital în stare gravă, după ce au fost împuscați şi jefuiți de un grup de atacatori chiar în timp ce ridicau încasările de la o filială a unei bănci din incinta unui hipermarket din sectorul Rîşcani. Atacatorii au tras 46 de focuri de armă şi au fugit cu un milion şi jumătate de lei. Vineri, poliţiştii au reţinut şase persoane suspectate că ar fi comis jaful. Pe numele a patru dintre bănuiţi a fost emis mandat de arest pentru 30 de zile. Ceilalţi doi suspecţi, reţinuţi pentru 72 de ore, rămîn în custodia poliţiei, care spune că va verifica suplimentar implicarea lor în acest atac.

Source: www.jurnaltv.md

Keywords:

localitati , Moldova , armament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1461 locuitori

Slobozia-Cremene este un sat din cadrul comunei Vărăncău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Soroca și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Slobozia-Cremene a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.