03 march 2014, 14:39 Moldovan reality views 14710
Blănurile moldoveneşti pe podiumurile mondiale
Photo: 121.ro
03 march 2014, 14:39 Moldovan reality views 14710

Blănurile moldoveneşti pe podiumurile mondiale

Blănurile purtate de renumitele manechine din întreaga lume sunt realizate din şinşilele crescute în Republica Moldova. Este o afacere destul de profitabilă, susţin specialiştii, doar că necesită investiţii. În acest sens tinerii antreprenori au apelat la Programul PARE 1+1.

Cei care s-au avîntat în această afacere susțin că a fost greu de la început deoarece a trebuit să investească circa 200 de mii de lei, dar s-a meritat efortul. „Blana de șinșilă se asociază cu obiectele de lux, așa că nu ducem lipsă de cumpărători", a declarat pentru Mesager, un fermier, specializat în această afacere.

Fermierul susține că la mare căutare este şi carnea de şinşilă. Oamenii de afaceri din Moldova afirmă că şi-au găsit şi piaţă de desfacere în acest sens.

Blana de şinşilă este una dintre cele mai scumpe din lume. Preţul diferă în funcţie de calitate şi mărime. O blană de 30-35 de centimetri costă în jur de 200 de dolari, dar poate ajunge și la peste o mie de euro.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1714 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Cremene, Vărăncău și Slobozia-Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1714 oameni. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.