18 february 2014, 12:14 Moldovan reality views 9456
Patru candidaţi aspiră la funcţia de preşedinte al AŞM
18 february 2014, 12:14 Moldovan reality views 9456

Patru candidaţi aspiră la funcţia de preşedinte al AŞM

Patru academicieni vor participa la concursul pentru alegerea preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Termenul de depunere a cererilor şi dosarelor a expirat astăzi, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, secretarul Comisiei pentru organizarea alegerilor preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Ion Vîrţanu, a declarat că la concurs s-au înscris următorii candidaţi: directorul Institutului de Fizică Aplicată, acad. Leonid Culiuc, cercetătorul principal al AŞM, acad. Valeriu Pasat, actualul preşedinte al AŞM, Gheorghe Duca, preşedintele Comisiei Naţionale pentru Acreditare şi Atestare, acad. Valeriu Canţer.

„Leonid Culiuc a depus dosarul pe 12 februarie, Gheorghe Duca şi Valeriu Pasat – vineri, 14 februarie, iar Valeriu Canţer - astăzi, în ultima zi de depunere a dosarelor”, a mai precizat Ion Vîrţanu.

De menţionat că acad. Gheorghe Duca aspiră pentru cel de-al treilea mandat de preşedinte al AŞM.

Concursul pentru alegerea preşedintelor AŞM a fost anunţat pe 16 ianuarie 2014. Conform statutului, alegerile vor avea loc peste trei luni după anunţarea concursului. Pe 17 martie, programele candidaţilor la funcţia de preşedinte vor fi făcute publice. Ei le vor expune în cadrul secţiilor AŞM.

Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei va fi ales pe 17 aprilie, în cadrul Asambleei AŞM, organul suprem de conducere al acesteia, din care fac parte membrii titulari şi membrii corespondenţi şi 78 de doctori habilitaţi aleşi pe o perioadă de patru ani.

Source: moldpres.md

Keywords:

AŞM , președinte , stiinta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1015 locuitori

Păuleşti este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Păuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1015 oameni. Satul Păulești a fost menționat documentar în anul 1545.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.