27 december 2013, 11:46 Moldovan reality views 11724
27 december 2013, 11:46 Moldovan reality views 11724

În Moldova a fost introdus serviciul electronic Mpass


Foto: trm.md

Guvernul a aprobat instituirea serviciului electronic guvernamental de autentificare şi control al accesului în sistemul informațional (MPass). Noul serviciu va oferi posibilitatea cetăţenilor să se autentifice în spaţiul virtual cînd acceseză serviciile electronice publice, dar și va eficientiza activitarea instituţiilor prestatoare de servicii publice electronice.  

Executivul a aprobat Planul pe anul 2014 privind aplicarea Programului strategic de modernizare tehhologică a guvernării. Acesta prevede lansarea Registrului digital agricol şi a Sistemului informaţional de evidenţă, administrare şi control al dosarelor depuse spre subvenţionare, crearea sistemului informaţional pentru înregistrarea tranzacţiilor de vînzare-cumpărare a imobilului; În educaţie, se prevede crearea condiţiilor de aplicare online la instituţiile de învăţămînt superior şi dezvoltarea sistemului informaţional de autentificare, legalizare şi recunoaştere a actelor de studii. 

Source: tv7.md

Keywords:

servicii , internet , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
852 locuitori

Ţărăncuţa este un sat din cadrul comunei Chioselia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Cantemir și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 852 de oameni. Satul Ţărăncuţa a fost înființat în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.