Go to section: Children
16 january 2017, 16:20 Children views 7590
Echipamente FM elvețiene pentru 14 copii cu deficienţe de auz
16 january 2017, 16:20 Children views 7590

Echipamente FM elvețiene pentru 14 copii cu deficienţe de auz

În următoarele săptămâni, Asociaţia „Copil, Comunitate, Familie Moldova", în parteneriat cu AcustMED, compania de protezare auditivă din Moldova, va instala sisteme FM, procurate din Elveția, în instituțiile de învățământ frecventate de 14 copii cu dizabilități de auz, reintegrați în familie. Echipamente au fost achiziționate pe banii adunați în urma evenimentului cultural și social Gala Generozității, care a avut loc pe 24 septembrie 2016.

Solcitată de IPN, Lorina Ghițu, manager de program din cadrul Asociaţiei „Copil, Comunitate, Familie Moldova" – reprezentantă în Moldova a fundaţiei „Hope and Homes for Children" din Marea Britanie, a declarat că sistemul FM constă dintr-un amplificator, un microfon pentru copil și unul pentru pedagog. Sistemul este folosit în timpul orelor sau în timpul zilei, în cazul grădinițelor, pentru a îmbunătăți semnalul acustic și, respectiv, la calitatea comunicării cu cei din jur în procesul de învățare.

Cei 14 copii au fost reintegrați în mediile lor familiale, părăsind pentru totdeauna instituția rezidențială – Casa de copii din municipiul Bălți. Astăzi copii frecventează școlile și grădinițele din comunitățile lor, primind asistență și suport calificat. Pedagogii urmează să fie instruiți în utilizarea echipamentelor, care vor rămâne în gestiunea instituțiilor. Când copii vor pleca din instituția respectivă, echipamentele urmează a fi transmise altei instituții în care își va urma studiile copilul beneficiar.

Suportul tehnic va aduce o contribuție semnificativă la incluziunea școlară a celor 14 copii cu surditate. Pentru procurarea echpamentelor s-au cheltuit 546 de mii de lei.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.