30 september 2013, 15:50 Moldovan Diaspora views 7717
30 september 2013, 15:50 Moldovan Diaspora views 7717

Moldovenii din Verona îndemnați să bea vinuri moldoveneşti


Foto: tv7.md

Timp de cîteva ore, Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat cu moldovenii din diaspora despre realizările guvernării, dar şi despre provocările cu care se confruntă. Printre subiectele abordate, s-au regăsit cele legate de situaţia politică internă din ţară, crearea locurilor de muncă, combaterea fenomenului corupţiei, dar mai ales despre parcursul european al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Premierul Iurie Leancă a dat asigurări că Guvernul întreprinde toate măsurile pentru ca cetăţenii noştri să resimtă cît mai curînd efectele reformelor întreprinse.

"Reforma educaţiei vine să pregătească specialişti calificaţi în domenii specifice, pentru că am constatat că avem locuri de munca şi nu atît de prost plătite. De exemplu la textile, reparararea drumurilor sunt salarii de 4- 6 mii lei, dar nu se găsesc specialişti calificaţi", a anunţat şeful Executivului.

Un alt subiect important pe care Iurie Leancă l-a abordat în cadrul întîlnirii a fost cel legat de perspectivele integrării europene a Republicii Moldova şi anume finalizarea negocierilor pe Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb.

La final, Prim-ministrul Iurie Leancă i-a îndemnat pe cetăţeni să bea vinuri moldoveneşti: "eu vă îndemn să beţi vin italian, dar acum este mult mai patriotic să beţi vin moldovenesc şi vă poftesc să-i serviţi şi pe italieni."

Source: tv7.md

Keywords:

vin , moldovenii , Italia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
542 locuitori

Sirota este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Orhei și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Sirota a fost menționat documentar în anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.