27 september 2013, 15:05 Moldovan Diaspora views 29689
27 september 2013, 15:05 Moldovan Diaspora views 29689

O moldoveancă din Iași, printre cele mai talentate femei din lume

Foto: jurnalul.ro

Alexandra Dariescu, o pianistă în vîrstă de 28 de ani, a fost nominalizată alături de femei care excelează în diverse domenii la premiul "The Women of the Future Awards", o prestigioasă competiție britanică.

Ea a absolvit Colegiul Național de Artă “Octav Băncilă” din Iași, a cîntat la pian pe scena de la Royal Albert Hall, alături de Filarmonica Regală din Londra, iar prestația sa a fost mai apoi lăudată de toate publicațiile din lume. BBC Music Magazin a numit-o "stea în devenire", iar cotidianul The Independent i-a dedicat în paginile sale un material amplu.

Apoi a mers la Londra şi a făcut masteratul la Guildhall School of Music. A urmat un premiu în Elveţia, după care tot succesul a venit de la sine. A avut de atunci concerte în întreaga lume, fiind apreciată în termeni de superlativ.

"Cred că talentul adevărat şi munca pe care o depui, ceea ce ai tu în cap şi în inimă nimeni nu îţi poate lua. Şi chiar dacă succesul sau recunoaşterea nu vin acum, vor veni la momentul potrivit. Nu contează dacă eşti dintr-un mediu sărac - dacă munceşti şi eşti talentat reuşeşti!", mai spunea Alexandra în urmă cu cîteva luni.

De-a lungul ultimilor ani, tînăra a fost laureată cu mai multe distincții prestigioase.

A cîstigat Premiul Verbier CUBS la Festivalul Academiei Verbier în Elvetia (2008), Premiul Guildhall Wigmore si premiul Ambasadorului Român pentru contributia extraordinara la promovarea imaginii României în Regatul Unit al Marii Britanii.

Source: jurnalul.ro

Keywords:

moldovenii , talent , lume

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1580
Populația:
509 locuitori

Bogdăneşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Grimeşti, Bezeda și Bogdăneşti. Satul Bogdăneşti este situat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni, la 27 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 250 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 509 oameni. Satul Bogdăneşti din ţinutul Hotin este atestat documentar între anii 1580-1581.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.