26 september 2013, 10:22 Moldovan Diaspora views 7633
26 september 2013, 10:22 Moldovan Diaspora views 7633

Studenţii moldoveni, îndemnaţi să se implice în activităţile diasporei din Franţa


Foto: trm.md

Reprezentanţa permanentă a Republicii Moldova de pe lîngă Consiliul Europei a organizat o întîlnire cu tinerii moldoveni care îşi fac studiile la Strasbourg. Evenimentul s-a desfăşurat la iniţiativa Organizaţiei „Jeunes Moldaves” din Franţa, în cadrul ediţiei a treia a Zilei Integrării şi Orientării, marcată pe 21 septembrie, transmite trm.md.

Reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei, ambasadorul Tatiana Pîrvu a salutat tinerii studioși, informîndu-i despre activitatea misiunii diplomatice și domeniile prioritare de acțiuni pentru anul 2013. Ambasadorul i-a încurajat pe cei 20 de studenți să participe cît mai activ la activitățile diasporei moldovenești din regiunea Alsacia.

La rîndul său, studenții nou-veniți au relatat despre planurile lor de studii, adresînd o serie de întrebări membrilor Reprezentanței Permanente a Republicii Moldova de pe lîngă Consiliul Europei, cît și membrilor „Jeunes Moldaves”, care au împărtășit din propria experiență de aflare în Franța.

Participanții la Ziua Integrării și Orientării au purtat un dialog interactiv, bazat pe întrebări-răspunsuri cu privire la aspectele sistemului francez de învățămînt și integrarea în societatea franceză.

Source: trm.md

Keywords:

studenţi , diaspora , Franta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
72 locuitori

Bosca este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dubăsari și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Bosca alcătuia 72 de oameni în anul 2012. Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.