28 august 2013, 16:31 Moldovan Diaspora views 9574
28 august 2013, 16:31 Moldovan Diaspora views 9574

Între 28 şi 30 august ar putea fi sărbătorite Zilele Diasporei în Moldova

Propunerea a fost lansată de Premierul Iurie Leancă ieri, 27 august, în mesajul său de felicitare cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova, transmite tv7.md.

„Vin cu propunerea să organizăm în anul viitor, pentru prima dată în istorie, Zilele Diasporei în Republica Moldova şi cred că anume această perioadă, 28-30 august, ar fi cea mai potrivită,” se spune în mesajul Prim-ministrului.

Iurie Leancă a amintit că Biroul pentru Relaţii cu Diaspora din cadrul Guvernului, care şi-a început activitatea anul acesta, a susţinut numeroase activităţi culturale ale diasporei, care nu ar fi fost posibile fără concursul şi entuziasmul asociaţiilor din diasporă.

„Vă vom invita acasă să fim împreună şi să clădim şi mai temeinic viitorul european al ţării noastre”, a scris în mesajul său Iurie Leancă.

Totodată, Premierul a precizat că în mai multe oraşe din diverse ţări, acum, dar şi mai tîrziu, în lunile septembrie şi octombrie, ambasadele, consulatele şi comunităţile de moldoveni vor organiza manifestări de celebrare a Zilei Independenţei.

Keywords:

diaspora , Moldova , sarbatoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
371 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Leordoaia se află la distanţa de 26 km de orașul Călăraşi și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1861.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.