19 july 2013, 10:32 Moldovan Diaspora views 8668
19 july 2013, 10:32 Moldovan Diaspora views 8668

Moldovenii vor călători fără vize în Chile


Foto: wikimedia.org

Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Chile au semnat la  18 iulie la Chişinău, Acordul privind condiţiile reciproce de călătorie ale cetăţenilor şi Acordul privind abolirea regimului de vize pentru titularii paşapoartelor diplomatice, oficiale şi de serviciu, relatează trm.md.

Astfel, cetăţenii ambelor state vor obţine dreptul de a intra, tranzita şi rămîne pe teritoriul celeilalte părţi contractante, fără viză, pentru o perioadă de pînă la 90 de zile. De asemenea, în cazul numirii într-o misiune diplomatică, pe teritoriul celuilalt stat, deţinătorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu valabile, vor fi scutiţi de viză pe teritoriul statului primitor, pe durata desemnării.

Semnarea acordurilor se înscrie în acţiunile Republicii Moldova privind abolirea reciprocă a regimului de vize pentru toate categoriile de călători cu statele din America Latină, Republica Chile fiind în acest sens, a doua ţară din regiune, după Republica Ecuador.

Acordurile vor intra în vigoare după ce ambele state vor îndeplini procedurile interne necesare.

Data intrării în vigoare va fi anunţată de MAEIE printr-un comunicat de presă.

Keywords:

Chile , viza , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
319 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Chişcăreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Sîngerei și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1901.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.