09 september 2012, 09:55 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 8155
09 september 2012, 09:55 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 8155

În satul Cioburciu se restaurează un parc unic

În parcul din satul Cioburciu, raionul Slobozia, au început lucrările de restaurare. Potrivit agenției „Novii Reghion”, acest monument de arhitectură peisagistică înființat în 1958, este un obiect al patrimoniului cultural.

Parcul restaurat trebuie să fie un element important al creării infrastructurii de turism intern. După finalizarea lucrărilor de restaurare, în parc va funcționa complexul de havuzuri.

Acest monument de arhitectura peisagistică a fost proiectat de către arhitectul D. Rodin pe o suprafață de 4 hectare. În 1982, parcul lui D. Rodin au luat parte la concursul unional pentru cea mai bună arhitectură și amenajare a  parcurilor de cultură și oduhnă orășenești la care au participat 1700 de proiecte. Parcul satului Cioburciu a intrat în top cinci a celor mai bune din URSS și a primit o diploma de gradul I și Medalia Mare de Aur a Centrului Expozițional Unional, impreuna cu Parcul M. Gorki (Moscova) și S. Kirov (Sankt-Petersburg).

Sursa: NR2.ru

Keywords:

turism , localitati , natura , parc

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
3781 locuitori

Rubleniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rubleniţa și Rubleniţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3781 de oameni. Satul Rubleniţa a fost menționat documentar în anul 1657.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.