08 february 2012, 15:47 Moldovan Diaspora views 10445
08 february 2012, 15:47 Moldovan Diaspora views 10445

ZONA EURO, la un pas de PRĂBUŞIRE


Foto: articolotre.com 

Preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Junker, a avertizat luni că zona euro s-ar putea destrăma. El a îndemnat, de asemenea, liderii europeni să folosească "toate măsurile pe care le au la dispoziţie" pentru a preveni prăbuşirea uniunii monedei unice, informează Kathimerini.

"Am ajuns într-un punct decisiv... Lumea se întreabă dacă zona euro va mai exista în cîteva luni", a mai declarat Junker.

Declaraţiile sale vin după ce ministrul de Finanţe al Germaniei, Wolfgang Schaeuble, a exclus posibilitatea realizării oricăror noi concesii în legătură cu datoria publică a Greciei.

"Nu văd să mai existe loc pentru noi concesii. Problema a apărut nu pentru că programul a avut scăpări, ci pentru că Grecia nu l-a implementat în totalitate", a declarat, Schaeuble.

Cele trei partide membre ale coaliţiei de guvernămînt din Grecia ar fi trebuit să reînceapă discuţiile pentru a decide implementarea unui nou mare pachet de măsuri de austeritate cerut de liderii europeni drept condiţie pentru continuarea finanţării.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.