07 october 2012, 12:14 Moldovan Diaspora views 9161
07 october 2012, 12:14 Moldovan Diaspora views 9161

În Odesa va fi construit un centru cultural moldovenesc


Foto: realodessa.com

În Odesa se planifică construirea unui centru cultural modovenesc. Această declarație a fost făcută, astăzi, de către reprezentanții diasporei moldovenești în cadrul întrevederii cu spikerul Marian Lupu, titrează ”Kontext-Pricernomorie”, citat de tv7.md.

”Astăzi am discutat necesitatea și posibilitatea de a deschide un centru cultural moldovenesc aici, în Odesa. Ideia este veche, însă proiectul nu a fost realizat. Astăzi, în cadrul acestei întlniri, am discutat aspecte reale și concrete cu privire la inaugurarea unui asemenea centru. Am discutat chiar și cîteva modele posibile. Presupun, că în urma acestor discuții, vom reuși , în curînd, să realizăm acest proiect”, a menționat Marian Lupu.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.