07 september 2012, 11:02 Moldovan Diaspora views 9031
07 september 2012, 11:02 Moldovan Diaspora views 9031

În capitala culturală a Uniunii Europene în 2012, a fost jucată hora moldovenească

În orașul Maribor din Slovenia, ales capitala culturală a Uniunii Europene în 2012, a fost jucată hora moldovenească. Artiştii din Republica Moldova au evoluat la festivalul internațional "Folcart".

În acest an a avut loc al  XX-lea festival de artă jubiliar dedicat îndeplinirii rolului de capitală culturală a Uniunii Europene de către Maribor.

Ansamblul de dansuri "Hora", format în 1965, a luat parte la festival sub conducerea lui Nicolae Goncharuc. La eveniment a fost prezent și ambasadorul Republicii Moldova în Slovenia, Alexandru Codreanu.

 


Sursa:  moldnews.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.