20 june 2012, 14:40 Moldovan Diaspora views 7100
20 june 2012, 14:40 Moldovan Diaspora views 7100

Experiența monedei euro este nobilă, dar s-a soldat cu eșec

În discursul rostit în cadrul Forului economic internațional de la Montreal, Alan Greenspan, fostul preşedinte al Federal Reserve (banca centrală americană), a relatat ce crede el despre introducerea valutei unice europene.

Greenspan afirmă că proiectul „euro” a suferit eșec: „ Valuta unică europeană a fost un experiment nobil, care s-a soldat cu eșec”.

În ceea ce priveşte criza financiară în zona euro, fostul preşedinte al Federal Reserve a spus: "Problemele financiare actuale din Europa pot fi rezolvate numai cu condiția integrării politice a ţărilor mediteraneene în zona euro. Sistemul actual este defectuos, iar asistenţa de stabilizare acordată Greciei, Portugaliei şi Spaniei nu funcționează, deoarece aceste ţări continuă să piardă competitivitatea comparativ cu Germania".

Ieşirea din această situaţie Alan Greenspan o vede doar în consolidarea politică a tuturor ţărilor din UE, şi pentru că, în opinia lui Greenspan, acest lucru este imposibil, el este sceptic cu privire la viitorul monedei unice europene.

În acelaşi timp, Greenspan nu crede că este necesar să se renunţe şi spune că este necesar de a găsi o ieşire din această situaţie.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
457 locuitori

Cucuieţii Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Cucuieţii Vechi a fost atestat documentar în anul 1624.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.