29 february 2012, 12:53 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 3399
29 february 2012, 12:53 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 3399

Creștinii ortodocși au intrat în Postul Mare

Creștinii ortodocși au intrat în Postul Mare. Postul durează 40 de zile, este cel mai lung și cel mai important dintre toate posturile. Postul în sine are două aspecte unul material , atunci cînd ne abținem de bucate de frupt de proviniență animală și cel spiritual în care noi ne abținem de la păcate.

Postul Mare are două perioade. Prima perioadă durează 6 săptămîni și se termină de duminica Floriilor, cînd se face dezlegare la pește. Cea de a doua începe de luni, a doua zi de Florii, și durează o săptămînă pînă în ziua de Paști. Ultima săptămînă este considerată postul patimilor și se respectă cu o deosebită strictețe.

Oamenii bolnavi, copiii, pot obține unele dezlegări de la preot, cu excepția zilelor de miercuri și vineri și cu excepția primei și ultimei săptămîni. Creștinii care doresc să se împărtășească o pot face chiar deja din prima săptămînă, în zilele de miercuri, vineri, sîmbătă și duminică.

 

 

Sursa:   canalregional.md



Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
357 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti, cu o suprafaţă de circa 1.80 kilometri pătraţi și perimetrul de 7.82 km. Satul Zahorna este situat la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 357 de oameni. Satul Zahorna este menționat în documente la începutul secolului al XVII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.