24 january 2017, 09:31 Moldovan Diaspora views 3849
Ambasadorul Moldovei a primit titlul de doctor honoris causa (Foto)
24 january 2017, 09:31 Moldovan Diaspora views 3849

Ambasadorul Moldovei a primit titlul de doctor honoris causa (Foto)

Ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, profesorul universitar Vasile Bumacov a primit titlul de doctor honoris causa al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi" din Iași.

Vasile Bumacov activează în cadrul Facultății de Inginerie Agrară și Transport Auto de la Universitatea Agrară din Moldova. Contribuțiile aduse prin cercetările lui au schimbat în întregime tehnologia de cultivare a legumelor, care se aplică în toată Moldova și Ucraina, iar în ultimii ani a început a fi introdusă și în SUA.

În paralel cu activitatea didactică, profesorul a ocupat mai multe funcții în conducerea Guvernului Republicii Moldova, fiind ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare în anii 2011-2015. Bumacov a dezvoltat 16 proiecte de cercetare aplicate la nivel internațional.

Titlul de doctor honoris causa i-a fost oferit lui Vasile Bumacov pe 20 ianuarie curent.

Source: noi.md

Keywords:

ambasador , Japonia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
525 locuitori

Solnecinoe este un sat din cadrul orașului Camenca, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 161 km de Chișinău. Populaţia satului Solnecinoe alcătuia 525 de oameni în anul 2000. Satul Solnecinoe a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.