09 september 2016, 14:45 Moldovan Diaspora views 8324
Moldoveanca la volanul unui tir în SUA (Foto)
09 september 2016, 14:45 Moldovan Diaspora views 8324

Moldoveanca la volanul unui tir în SUA (Foto)

O moldoveancă uimește prin curajul său! Timp de patru ani conduce un tir în SUA, parcurcînd mii de kilometri zilnic. 

Într-un interviu pentru moldovatimes.com, Alina povestește că a plecat în SUA acum 8 ani, pentru a-și împli visele. Atunci cînd a urcat pentru prima dată la volanul tirului, familia și prietenii ei au rămas nedumeriți. „Cea mai îndelungată cursă am avut-o recent, însă, în medie, aceste curse durează două săptămîni. Să fii șoferiță de tir nu e un lucru chiar ușor, îți ia ceva timp să te obișnuiești că nu vei petrece weekendurile acasă cu prietenii, nu petreci toate sărbătorile, ca ești pe drum departe de casă", spune Alina.

Șoferița mai povestește că a avut parte și de situații excepționale în experiența sa la volan și a realizat că acest loc de muncă este unul foarte periculos. Mereu trebuie să fii gata pentru orice: gheață, vînt, tornade, ierni geroase și zăpadă multă, afirmă ea.

Pe viitor Alina își dorește să întemeieze o familie, să aibă copii și să-și deschidă propriul salon SPA, însă pînă atunci adună bani și experiență

Source: www.noi.md

Keywords:

diaspora , moldovenii , SUA

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.