20 august 2016, 15:40 Moldovan Diaspora views 6635
Lansarea revistei diasporei „MOLDOVA de oriunde” (Doc)
20 august 2016, 15:40 Moldovan Diaspora views 6635

Lansarea revistei diasporei „MOLDOVA de oriunde” (Doc)

Biroul pentru Relații cu Diaspora lansează, cu ocazia Zilelor Diasporei, desfășurate la Chișinău și în țară începînd cu 19 august 2016, revista diasporei, intitulată „MOLDOVA de oriunde". Revista este prezentată, în premieră, la ședința Clubului de Presă cu tema: „Valorificarea potențialului diasporei în Republica Moldova", organizat, joi, de Biroul pentru Relații cu Diaspora și Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Moldova.

Revista „MOLDOVA de oriunde" prezintă pe paginile sale istorii de succes ale concetățenilor noștri care au reușit să se afirme în Moldova și în afara țării, folosind experiența obținută în străinătate. De asemenea, pe paginile revistei se regăsesc portretele de grup ale cîtorva dintre cele 250 de asociaţii, grupuri de iniţiativă și de excelenţă profesională din peste 30 de ţări, care constituie diaspora Republicii Moldova. „Util pentru diasporă", „10 lucruri care pot inspira Moldova" sînt alte cîteva rubrici ale publicației.

„Convingerea noastră, exemplificată prin ceea ce facem pentru diaspora și împreună cu diaspora, este că Moldova e oriunde, acolo unde se află cetățenii ei", afirmă în editorialul revistei Olga Coptu, șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora.

În mesajele din deschiderea revistei, directoarea Biroului de Cooperare al Elveției în Moldova, Simone Giger, salută faptul că „Guvernul Republicii Moldova nu mai privește migrația ca pe o problemă socială, ci mai degrabă ca pe o oportunitate de dezvoltare", iar șeful Organizației Internaționale pentru Migrație, Misiunea în Moldova, Antonio Polosa, confirmă sprijinul oferit Moldovei în „realizarea unei viziuni care este un imbold pentru dezvoltarea țării, fără a uita despre cei mai nefericiți".

Conținutul primei ediții a revistei diasporei a fost elaborat de Agenția „URMA ta" în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării", finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

Agenda Zilelor Diasporei în Republica Moldova include, împreună cu alte zeci de evenimente și acțiuni, cel de-al VII-lea Congres al Diasporei (19-20 august 2016), Tabăra „DOR" (20-28 august), Diaspora Business Forum (21 august) etc.

Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde" este disponibilă online pe site-ul Biroului pentru Relații cu Diaspora www.brd.gov.md și pe portalul www.stiripozitive.eu.

Source: stiripozitive.eu

Keywords:

lansare , diaspora , revista

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1007 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Glinjeni este atestat documentar la 20 aprilie 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.