03 november 2016, 10:02 Moldovan Diaspora views 8510
Sărbătoarea Mărţişorului – marcată în capitala Azerbaidjanului
Photo: azerbaidjan.mfa.md
03 november 2016, 10:02 Moldovan Diaspora views 8510

Sărbătoarea Mărţişorului – marcată în capitala Azerbaidjanului

Ambasada Republicii Moldova la Baku, membrii diasporei moldoveneşti din Azerbaidjan, precum şi reprezentanţi ai altor ambasade acreditate la Baku au participat la tradiţionala sărbătoare Mărţişor.

Participanţii la eveniment au vorbit despre istoria şi dezvoltarea tradiţiei Mărţişorului şi despre celebrarea în Republica Moldova a acestei sărbători, în special, prin organizarea deja de 50 de ani în perioada 1-10 martie a fiecărui an a Festivalului Internaţional „Mărţişor" la care participă colective artistice din mai multe ţări.

În cadrul evenimentului s-a discutat despre cultura, arta, literatura şi muzica noastră, relaţiile existente şi perspectivele de dezvoltare a legăturilor culturale dintre Republica Moldova şi Republica Azerbaidjan.

Sala în care s-a produs evenimentul a fost decorată cu prosoape şi alte atribute naţionale moldoveneşti, participanţilor fiindu-le prinse în piept mărţişoare, iar evenimentul desfăşurându-se pe fonul diferitor genuri de muzică naţională a celor mai vestiţi compozitori. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost servite bucate tradiţionale, fiind organizată şi o degustare de vinuri şi divinuri moldoveneşti.

Celebrarea Mărţişorului din acest an a oferit posibilitatea consolidării relaţiilor cu membrii diasporei moldoveneşti din Azerbaidjan şi discutării unor noi proiecte de colaborare în viitor.

Source: trm.md

Keywords:

Azerbaidjan , Martisor , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
638 locuitori

Haraba este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Haraba este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 119 km de Chișinău. Populaţia satului Haraba alcătuia 638 de oameni în anul 2011. Satul Haraba a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.