16 december 2015, 16:33 Moldovan Diaspora views 7870
Moldoveanca, campioană la alergat în Portugalia
16 december 2015, 16:33 Moldovan Diaspora views 7870

Moldoveanca, campioană la alergat în Portugalia

Elena Iabanji (Zaharescu) s-a nascut în satul Tartaul, raionul Cantemir (48 ani). In prezent locuieste la Lisabona, Portugalia. Tartauleanca a alergat aproape intreg teritoriul Portugaliei, a participat la numeroase competitii sportive si a strabatut zeci sau chiar sute de kilometri prin munti si vai, zone cu relief accidentat sau chiar destul de periculos. A obtinut numeroase premii la majoritatea campionatelor de alergat. De fiecare data cand participa la vreun maraton poarta cu mandrie drapelul Republicii Moldova. Alearga si pentru cauze umanitare. 

Source: tartaul.wordpress.com

Keywords:

diaspora , campion , sport , Portugalia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1655
Populația:
4119 locuitori

Logăneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Logăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Hîncești și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4119 oameni. Satul Logănești a fost menționat documentar în anul 1655.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.