Moldovenii care muncesc în Lituania vor fi asigurați social

Moldovenii care muncesc în Lituania vor fi asigurați social

Cetățenii Republicii Moldova care muncesc sau locuiesc temporar în Lituania vor fi asigurați social. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului în domeniul protecției sociale încheiat între cele două state, comunică MOLDPRES.

Ruxanda Glavan, ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, a declarat la ședința Guvernului că Acordul prevede acordarea pensiilor pentru limita de vîrstă, pensiilor pentru pierderea capacității de muncă și a pensiilor de urmaș. Potrivit notei informative a proiectului, statele semnatare vor achita partea de pensie calculată pentru perioada de contribuţie la sistemul public de asigurări sociale.

Tot astăzi Guvernul a aprobat semnarea Aranjamentului Administrativ pentru aplicarea Acordului în domeniul securității sociale între Republica Moldova și Regatul Belgiei, încheiat la Bruxelles, la 12 septembrie 2012.

Republica Moldova a semnat acorduri similare cu mai multe țări, printre care Austria, România, Bulgaria, Portugalia, Marele Ducat de Luxemburg.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

guvern , moldovenii , munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1605
Populația:
15462 locuitori

Vulcăneşti este un oraş din Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, oraşul Vulcăneşti este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15462 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.