Atenționări de călătorie în SUA
Photo: activenews.ro

Atenționări de călătorie în SUA

În contextul stării de urgență decretate în orașul Baltimore este recomandabil ca cetăţenii Republicii Moldova să evite ieșirea în stradă între orele 22:00 și 05:00 dat fiind faptul că aceasta este interzisă.

De asemenea, cetăţenilor moldoveni care se află sau călătoresc în acest oraș li se recomandă să respecte, după caz, măsurile impuse de autorităţi pe anumite intervale de timp sau zone şi să evite aglomeraţiile ori implicarea în manifestaţii de orice tip.

Reamintim că cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în dificultate pe teritoriul SUA se pot adresa la Ambasada Republicii Moldova, Consulatele onorifice moldovenești din Chicago, Carolina de Nord, New York, Miami, precum și Centrul de Apel din cadrul MAEIE pentru a li se acorda asistenţa necesară.

Reamintim că primarul orașului Baltimore din statul american Maryland, Stephanie Rawlings-Blake, a anunțat introducerea în oraș a forțelor Gărzii Populare pentru restabilirea ordinii publice.

Potrivit sursei citate, în orașul Baltimore a fost decretată stare de urgență. Astfel, ieșirea în stradă între orele 22:00 și 05:00 este interzisă. Situația în orașul Baltimore s-a agravat după ce un tînăr de 25 de ani a fost rănit de polițiști în timpul reținerii. Peste 2.000 de oameni au ieșit la protest. Locuitorii își manifestă astfel nemulțumirea față de acțiunile organelor de drept.

Source: viza.md

Keywords:

SUA , calatorie , restrictie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1355 locuitori

Badicul Moldovenesc este un sat şi comună din raionul Cahul. Badicul Moldovenesc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1355 de oameni. Satul Badicul Moldovenesc a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.