04 september 2015, 17:14 Moldovan Diaspora views 4702
Moldovenii din Rusia sînt invitați de Paști la catedrala din or. Moscova
04 september 2015, 17:14 Moldovan Diaspora views 4702

Moldovenii din Rusia sînt invitați de Paști la catedrala din or. Moscova

Președintele Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia, Alexandr Kalinin, invită cetățenii Republicii Moldova aflați în Rusia la sărbătoarea Sfintelor Paști în catedrala Patruzeci Mucenici din Sevasta din orașul Moscova, unde va fi citită liturgia în diferite limbi, cît și în limba maternă.

După spusele lui Alexandr Kalinin, "conform obiceiurilor străvechi, în noaptea de Paște toate familiile din Moldova asistă la liturgia sacră. Fiecare familie vine la biserică cu pască și cu ouă roșii, pregătite în stil tradițional. Pentru concetățenii noștri noaptea de paște este simbolul reînoirii, deaceea sărbătoarea Sfintelor Paști este una specială pentru creștinii ortodocși din Moldova".

Cu sprijinul Congresului Diasporelor Moldovenești compatrioții vor avea posibilitatea de a sfinți pasca conform tradițiilor moldovenești după Sfînta slujbă de Paște, și de a discuta cu preotul în limba maternă.

Începutul Sfintei Slujbe: 11 aprilie la ora 23.20

Adresa: or. Moscova, str. Dinamovskaia, stația metro "Proletarscaia" sau "Krestianskaia Zastava", vis-a-vis de Mănăstirea Novospaskaia.

Informație detaliată la telefonul: + 7 495 795 98 82

Source: www.viza.md

Keywords:

moldovenii , Rusia , diaspora , Paste

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1020 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Briceni. Bulboaca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Comuna Bulboaca este situată la o distanță de 9 km de oraşul Briceni, la 14 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 239 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1020 de oameni. În documentele timpului satul Bulboaca din ţinutul Hotin este atestat în aprilie 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.