20 february 2015, 16:01 Moldovan Diaspora views 9757
În Cehia se va deschide un centru comercial moldovenesc
20 february 2015, 16:01 Moldovan Diaspora views 9757

În Cehia se va deschide un centru comercial moldovenesc

Diaspora moldovenilor din Cehia şi populaţia băştinaşă vor avea posibilitatea să procure produse din Republica Moldova în cadrul unui centru comercial ce ar putea fi deschis în oraşul ceh Brno. Anunţul a fost făcut pe un site de socializare de ambasadorul Republicii Moldova la Praga, Ştefan Gorda.

„Azi am aprobat conceptul unui centru comercial moldovenesc la Brno, în câteva luni sper să se materializeze ideile. Dorim să existe un local mai special, unde prietenii cehi, precum și moldovenii aflați în zonă, ar putea procura mărfuri moldovenești alimentare și nealimentare, să fie și o cafenea unde ar putea gusta produse tradiționale, cu posibilitatea extinderii modulare, pe măsura ce va crește interesul pentru produsele moldovenești tradiționale", menționează oficialul pe pagina sa de facebook.

Volumul schimburilor comerciale dintre Republica Moldova și Cehia se apropie de 100 de milioane de dolari, statul ceh fiind acum cel mai mare importator a vinurilor moldovenești din cadrul UE.

Source: trm.md

Keywords:

Cehia , Moldova , comert

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1448
Populația:
2522 locuitori

Vasilcău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vasilcău, Ruslanovca și Inundeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 156 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Vasilcău a fost menționat documentar în anul 1448.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.