26 january 2015, 11:07 Moldovan Diaspora views 12884
Moldovenii pot aplica la studii în universităţile din Rusia
Photo: mda.rs.gov.ru
26 january 2015, 11:07 Moldovan Diaspora views 12884

Moldovenii pot aplica la studii în universităţile din Rusia

Începând de luni, tinerii care doresc să-şi facă studiile în universităţile din Rusia, pot depune documentele la Centrul rus de ştiinţă şi cultură din Chişinău. În acest an, Guvernul de la Moscova oferă tinerilor din Moldova 328 de locuri la buget.

Pentru anul curent, numărul locurilor la buget în instituţiile de învăţământ superior, oferite de Federaţia Rusă, pentru tinerii din RM, se menţine practic acelaşi ca şi anul trecut, 328 de locuri, pentru studii de specialitate, masterat, doctorat. Pentru prima dată, se oferă locuri în domeniul cinematografic, sport şi medicină.

Valentin Rîbiţki, şef al reprezentanţei ”Rossotrudnicestvo” în Moldova: «Acest număr de locuri nu este definitiv. Centrul rus de ştiinţă şi cultură colaborează direct cu multe universităţi din Federaţia Rusă, care au posibilitatea de a oferi locuri la buget, pe direcţia lor».
 
Cei care vor fi admişi  la  universităţile din Rusia vor beneficia de bursă şi loc la cămin. Condiţiile de depunere a documentelor, actele necesare, criteriile de selectare şi alte detalii sunt prezentate pe site-ul reprezentanţei Rossostrudnicestvo la Chişinău mda.rs.gov.ru. O comisie specială, formată şi din reprezentanţi ai ambasadei Federaţiei Ruse în Moldova va examina dosarele depuse. Primirea documentelor se va face de la 26 ianuarie până la 13 februarie. Actele vor putea fi depuse la Centrul rus de ştiinţă şi cultură din Chişinău. 

Source: tv7.md

Keywords:

moldovenii , studii , Rusia , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1984
Populația:
319 locuitori

Gornoe este un sat din cadrul comunei Micăuți, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Gornoe a fost înființat în anul 1984.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.