18 november 2014, 15:05 Moldovan Diaspora views 8816
Se sparge Ucraina?
Photo: libertatea.ro
18 november 2014, 15:05 Moldovan Diaspora views 8816

Se sparge Ucraina?

Vladimir Putin a declarat într-un interviu acordat unui post de televiziune german că Ucraina este o ţară complexă şi că ar putea fi salvată numai în cazul federalizării. El a subliniat că Ucraina este o ţară multietnică şi că nu contează cum se va numi împărţirea Ucrainei, descentralizare, federalizare sau regionalizare, important este conţinutul termenilor.

"Un singur lucru lipseşte: înţelegerea că dacă vrei să fii de succes, stabil şi economia să-ţi crească, fiecare trebuie să aibă un sentiment că aceasta este casa lui, indiferent de ce limbă vorbeşte - fie că este vorba de maghiară, rusă, ucraineană sau poloneză", a spus liderul rus, subliniind că nu înţelege respingerea federalizării de către unele forţe politice din Ucraina.

Această declaraţie vine în contextul în care preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a ordonat , sîmbătă, retragerea tuturor serviciilor publice din regiunile aflate sub controlul separatiştilor proruşi, în estul Ucrainei, măsuri ce consfinţesc de facto împărţirea ţări.

Source: www.libertatea.ro

Keywords:

Ucraina , Vladimir Putin

Comments

 (1)
  • #1 ghena Reply Quote selected
    уйло одноглазое опять врешь
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.