31 march 2014, 14:24 Moldovan Diaspora views 16251
Sofia Rotaru a refuzat cetățenia rusă
Photo: obozrevatel.com
31 march 2014, 14:24 Moldovan Diaspora views 16251

Sofia Rotaru a refuzat cetățenia rusă

Faimoasa cîntăreață Sofia Rotaru nu intenționează să-și vîndă casa din Ialta și să schimbe cetățenia ucraineană pe cea rusă. Acest lucru a fost declarat de către fiul cîntăreței, Ruslan, informează Vesti.ru.

"Împreună cu soția și fiica Sonia de mult timp trăim la Kiev - spune fiul Sofiei Rotaru, Ruslan. – Iar Sofia Mihailovna, deși mereu călătorește, îi place să stea acasă, în Ialta. Eu sînt ucrainean și nu-mi voi schimba cetățenia. Nu mă simt rus. Sofia Mihailovna, la fel, fiind moldoveancă născută în Ucraina nu intenționează să-și schimbe cetățenia. Dacă situația se va complica, vom perfecta un permis de ședere. Dar acum este un dezastru total cu actele. Există doar un mecanism clar de eliberare a pașapoartelor rusești, dar nu există un mecanism de refuz a acestora. De fapt, există o singură opțiune – să plecăm din Crimeea. Dar imobilul, din păcate, nu poate fi deplasat oriunde. Mai ales casa în care am crescut, unde am petrecut cei mai frumoși ani niciodată nu o vom vinde. Și în care teritoriu nu s-ar afla mîine, e casa părintească. Să-l pierd ca și cum mi-aș fi tăiat mîna", - a explicat Ruslan.

Amintim că locuitorilor din Crimeea, care nu au înregistrare, li se solicită să părăsească peninsula.

Source: obozrevatel.com

Keywords:

interpret , cetatenie , Ucraina , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
571 locuitori

Corneşti este un sat din cadrul comunei Secăreni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 locuitori. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1666.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.