02 may 2014, 10:17 Moldovan Diaspora views 11483
Diaspora va organiza manifestări  cu ocazia sărbătorilor de primăvară
Photo: trm.md
02 may 2014, 10:17 Moldovan Diaspora views 11483

Diaspora va organiza manifestări cu ocazia sărbătorilor de primăvară

Moldovenii din diasporă vor beneficia de susţinerea Guvernului la organizarea şi desfăşurarea evenimentelor culturale prilejuite de sărbătorile de primăvară. Biroul pentru Relaţii cu Diaspora a lansat deja un apel de proiecte în acest sens. Astfel, pînă pe 9 februarie 2014, concetăţenii noştri care coordonează activitatea asociaţiilor, organizaţiilor sau comunităţilor din străinătate sînt încurajaţi să depună proiectele lor spre finanţare.

Vor fi considerate eligibile proiectele culturale care vor avea ca scop păstrarea identității naționale, promovarea culturii tradiționale și contemporane a Republicii Moldova, precum și promovarea imaginii țării noastre peste hotare.

Proiectele vor fi evaluate de o comisie formată din reprezentanți la nivel de vice-miniștri, responsabili de diasporă de la ministerele Afacerilor Externe și Integrării Europene, Culturii, Educației, Tineretului și Sportului, reprezentanți ai BRD și ai diasporei.

O asociație poate depune la concurs doar un singur proiect. În același timp, este încurajată cooperarea dintre mai multe asociații pentru realizarea unui proiect. Proiectele vor fi depuse la BRD.

Susținerea proiectelor culturale se referă la acordarea de bunuri și servicii, procurate din bani din Bugetul de Stat al Republicii Moldova și transmise către beneficiari, în limita resurselor financiare alocate pentru fiecare apel de proiecte. Din lista de bunuri și servicii fac parte costumele naționale și accesoriile tradiționale, precum și serviciile artiștilor pentru participarea la evenimentele cultural-artistice.

La concursul de proiecte culturale nu sunt eligibile asociațiile care desfășoară sau susțin activități organizate de către filialele partidelor politice din diasporă sau de către alte organizații politice.

BRD își propune ca aceste apeluri de proiecte culturale în diasporă să devină tradiționale.

BRD este o instituție în cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova. Misiunea Biroului este de a dezvolta legăturile dintre diaspora moldovenească şi ţara de origine, în scopul consolidării capacităților, dezvoltării durabile a ţării, asigurării unei guvernări participative şi transparente şi a cooperării.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
371 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Leordoaia se află la distanţa de 26 km de orașul Călăraşi și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1861.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.