Go to section: Nature and tourism
01 september 2023, 14:00 Nature and tourism views 1407
Fundația Ecodava condamnă ferm defrișările de pe întreg teritoriul țării
01 september 2023, 14:00 Nature and tourism views 1407

Fundația Ecodava condamnă ferm defrișările de pe întreg teritoriul țării

Fundația ECODAVA condamnă ferm defrișările de anvergură care au loc pe întreg teritoriul țării.

„Primim tot mai multe semnale de la cetățeni din teritoriu precum că pădurile Moldovei sînt în pericol, mai cu seamă în zona codrilor, unde la moment sînt mii de hectare în proces de defrișare. Considerăm că fondul forestier al țării este o bogăție care trebuie păstrată și dezvoltată, și nu trebuie să fie utilizate ca o sursă primitivă de energie din cauza greșelilor guvernării în asigurarea cetățenilor cu surse energetice ieftine”, declară președintele Ecodava, Dumitru Roibu.

În acest context, fundația Ecodava cere autorităților să oprească acest dezmăț și să nu pună în pericol viitorul fondului forestier al Moldovei.

De precizat că, acum două zile, zeci de copaci doborîți la pămînt au fost observați într-o pădure din apropierea satului Lozova, pe traseul Leușeni.

Imagini cu fîșia de pădure distrusă au fost postate de activiștii Mișcării Naționale „Voievod” pe rețelele de socializare.

Alți copaci doborîți la pămînt au fost văzuți astăzi și la Anenii Noi.

Cei care au semnalat fărădelegile spun că arborii secerați sînt sănătoși, prin urmare ar fi vorba de tăieri ilegale.

Source: noi.md

Keywords:

Ecodava , defrișare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.