Go to section: Nature and tourism
07 february 2021, 14:00 Nature and tourism views 3475
Grecia nu devine mai apropiată
07 february 2021, 14:00 Nature and tourism views 3475

Grecia nu devine mai apropiată

Ca destinație turistică, există țări așa de atractive, că nu mai au nevoie de publicitate specială. A făcut-o deja istoria plină de legende și natura uimitoare. Colțișoare de rai, în care vrei să ajungi, barem, odată în viață. Dar oamenii au reușit să pună eticheta neîncrederii și pe aceste trasee unice.

Cine putea presupune, că minunata Grecie va deveni dacă nu o piatră de încercare, atunci un prag înalt, de care se vor împiedica sute, poate chiar mii de turiști moldoveni?

Elada nu este deschisă pentru toți

Evident, pandemia a schimbat planurile întregii omeniri. Am acceptat acest lucru ca pe un fapt și ca pe niște dificultăți temporare. Cuminți, am stat în țările și casele noastre, am învățat să muncim și să studiem prin intermediul internetului, chiar și sărbătorile le marcam cu ochii pe monitoare. Spre finele primăverii, lumea a început să se deschidă, dar nu pentru toți. Pentru cetățenii Moldovei această ”deschidere” a însemnat un nou gen de discriminare – pe criteriul existenței celei de-a doua cetățenii.

Așa dar, la mijlocul lunii mai Grecia și-a deschis parțial hotarele pentru vizite. Mass-media moldovenească a anunțat, că la 18 mai Anatol Vangheli, ambasadorul Moldovei în Grecia, a discutat cu autoritățile țării posibilitatea deschiderii hotarelor pentru turiștii moldoveni, dat fiind că Moldova nu figura în lista țărilor, cetățenii cărora au permisiunea de a intra în Grecia, decizie care a fost luată în baza datelor privind pandemia. Cunoaștem însă, că la noi nivelul îmbolnăvirilor a scăzut semnificativ. Desigur, situația nu este ideală, dar e mult mai bună ca cea din Rusia sau Ucraina, cetățenii cărora au voie să viziteze Grecia. Este altceva, că rușii au avut probleme cu zborurile. Zborurile regulate între Rusia și Grecia au fost reluate abia la finele lunii iunie, iar cele charter nu au zburat deloc.

Într-un final, s-a convenit că cetățenii UE, ai Rusiei, Ucrainei și ai altor țări, cu drept de cetățenie, pot trece liber frontiera Greciei, indiferent de locul lor de trai. Circa 15% dintre cetățenii Moldovei au pașaport românesc. Cam tot același număr au pașapoarte UE, ucrainene sau rusești. Face oare ca demnitarii noștri să se mai complice de dragul celorlalți, cetățenii propriu-ziși ai Moldovei?

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Grecia , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
91 locuitori

Coroliovca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 91 de oameni. Satul Coroliovca a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.