Go to section: Nature and tourism
01 april 2013, 12:38 Nature and tourism views 9211
01 april 2013, 12:38 Nature and tourism views 9211

În 2013 vor fi foarte multe cutremure, dar de mică intensitate


 Foto: mediafax.ro

Anul 2013 va avea o activitate seismică intensă, însă vor fi cutremure de mică intensitate, care nu vor provoca victime sau pagube materiale, a declarat pentru Mediafax, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pămîntului (România), Gheorghe Mărmureanu, relatează libertatea.ro.

Potrivit lui Mărmureanu, în acest an vor fi foarte multe cutremure, dar de mică intensitate, respectiv sub 7grade pe scara Richter.

"Cutremure vor fi multe, chiar foarte multe, dar asta şi pentru că avem o aparatură extraordinară care monitorizează cutremure foarte mici. Dar cutremure în care să moară cineva nu vom avea deocamdată. Un cutremur care să producă victime omeneşti şi pagube materiale trebuie să aibă peste 7 grade pe scara Richter. Cutremure de 6 grade pot fi oricînd, dar acestea nu ne interesează pentru că nu pot produce pierderi de vieţi şi pagube. Ele sînt cam la 10 ani. Am făcut cercetări pe bază de analiză istorică, ştiinţifică, a ceeea ce s-a întîmplat în ultimii 600 de ani în România. Nu poate fi un cutremur catastrofal, de 7 grade, în următoarea perioadă. În medie, sînt circa 350-400 de cutremure pe an", a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Keywords:

cutremur

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.