Go to section: Nature and tourism
22 november 2012, 14:20 Nature and tourism views 6882
22 november 2012, 14:20 Nature and tourism views 6882

În Chișinău a fost instalată sculptura Kilometrul Zero

În Capitală, în faţa Oficiului poştal central, a fost instalată placa Kilometrul Zero. Monumentul din bronz şi granit, care va fi inaugurat joi, reprezintă în formă stilizată Roza Vînturilor. Pe el sînt indicate distanţele din centrul Chişinăului pînă la capitalele mai multor state din întreaga lume, relatează publika.md.

Placa, în formă de medalion, reprezintă cele opt direcţii cardinale şi intercardinale.

"Sînt indicați cîţi kilometri sînt de la punctul la zero pînă la diferite oraşe din lume. La Moscova - 1312, de exemplu la Ankara - 1441. A fost montată timp de o zi, de către patru instalatori, sub controlul arhitectorului şi a sculptorului", a menţionat unul dintre instalatori.

Locuitorii Capitalei şi-au exprimat temerea că monumentul poate fi vandalizat.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
254 locuitori

Floricica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cantemir și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 254 locuitori. Satul Floricica a fost înființat în anul 1946.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.