Go to section: Nature and tourism
08 march 2012, 15:36 Nature and tourism views 8865
08 march 2012, 15:36 Nature and tourism views 8865

Meteorologii: În august va fi și mai cald


Foto: comments.ua 

Dacă pînă acum vremea vi s-a părut insuportabilă, aflați că în august ne așteaptă zile și mai calde. Meteorologii prognozeaza pentru marți pînă la 40 de grade cu plus. Ei afirmă că valorile termice din această vară au atins mai multe recorduri. În luna iulie au fost emise cele mai multe coduri galbene și portocalii de caniculă, relatează protv.md.

Meteorologii spun că primele două luni ale verii au adus cele mai multe zile fierbinți de pînă acum. În această vară au fost stabilite două recorduri. 
Atenționările de caniculă s-au ținut lanț, încă de la începutul verii recordul a fost stabilit la 13 iunie la Fălești.   

Maxima zilei a fost de 40,05 grade. Canicula din această vară a afectat mai mult ca niciodată și buzunarul. Ca să se răcorească, oamenii au cheltuit mai mult, în special pe bere și înghețată.

Din cauza căldurii și facturile sînt mai mari. Potrivit Companiei Gas Natural Fenosa, consumul de energie electrică a crescut cu 10 la sută în primele două luni ale verii. Asta pentru că au fost folosite la maxim aparatele de aer condiționat. Și consumul de apă în capitală a crescut cu 10 la sută în iunie și iulie.

Meteorologii spun că ar trebui să ne obișnuim cu o asemenea situație, întrucît și verile următoare se așteaptă a fi la fel de toride, poate chiar și mai fierbinți.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1344 locuitori

Teleşeu este un sat şi comună din raionul Orhei. Teleşeu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Orhei și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1344 de oameni. Satul Teleșeu a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.