Go to section: Nature and tourism
13 april 2012, 10:03 Nature and tourism views 7831
13 april 2012, 10:03 Nature and tourism views 7831

Seismologii prezic un mare cutremur în Vrancea


Foto: gandulinfo.jpg 

Directorul onorific al Institutului de Fizică a Pămîntului, Gheorghe Mărmureanu a declarat că vine un cutremur extrem de puternic, de mare adîncime, care va afecta România, Republica Moldova, Ucraina, conform publicației Evenimentul Zilei.

Declarația a afost făcută imediat după ce a venit vestea despre cele două cutremure puternice din Indonezia, urmate de alte replici care au produs panică şi în rîndul populaţiei.

Cu toate acestea, un alt seismolog român, George Purcari, nu este de acord cu Mărmureanu, spunînd că el nu face decît predicţii aleatoii.

Pe lună, în Vrancea se înregistrează 15-20 de cutremure, iar activitatea seismică înregistrată în ultima perioadă este mică în comparaţie cu statisticile seismologilor. În februarie s-au înregistrat opt seisme, în martie 14, iar în luna aprilie, pînă în prezent, şase cutremure.

Pentru România un cutremur, în Vrancea, cu magnitudinea de 7 grade ar constitui unul care ar produce efecte deosebit de puternice.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 3.33, în Vrancea, la o adîncime de 134 de kilometri. Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică a Pãmîntului, a declarat, că seismul înregistrat joi dimineaţa este cel mai mare din februarie pînă în prezent, însă nu constituie niciun motiv de îngrijorare.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2308 locuitori

Zastînca este un sat şi comună din raionul Soroca. Zastînca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 1 km de orașul Soroca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2308 oameni. Satul Zastînca a fost menționat documentar în anul 1616.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.