Go to section: Nature and tourism
03 july 2012, 09:33 Nature and tourism views 5086
03 july 2012, 09:33 Nature and tourism views 5086

România va oferi Moldovei 15 milioane de euro pentru realizarea proiectelor de mediu

România va acorda Republicii Moldova un grant în mărime de 15 milioane de euro pentru combaterea schimbărilor climatice şi protecţia mediului înconjurător.

Potrivit premierului român Mihai Răzvan Ungureanu, aceste mijloace vor fi acordate din ajutorul de 100 de milioane de euro, pe care, în anul 2010, România a decis să-l aloce Moldovei pe parcursul a 4 ani.

Şeful Executivului de la Bucureşti şi-a exprimat speranţa că, în timpul apropiat, ministerele de resort ale celor două ţări vor semna protocolul adiţional la Acordul interguvernamental moldo-român privind implementarea Programului de asistenţă tehnică şi financiară în mărime de 100 de milioane de euro, oferite sub formă de grant.

Amendamentele vor fi operate în scopul realizării angajamentelor asumate de România privind acordarea asistenţei financiare în combaterea schimbărilor climatice şi limitarea eliminării gazelor de seră.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2791 locuitori

Suruceni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Suruceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ialoveni și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2791 de oameni. Satul Suruceni a fost menționat documentar în anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.