Go to section: Nature and tourism
28 december 2016, 14:15 Nature and tourism views 11718
Respectați regulile de călătorie în timpul sărbătorilor!
28 december 2016, 14:15 Nature and tourism views 11718

Respectați regulile de călătorie în timpul sărbătorilor!

Persoanele care planifică să-și petreacă sărbătorile de iarnă peste hotarele țării sînt îndemnate să aibă o copie a documentului de călătorie sau a unui alt act de identitate valabil.

Totodată, specialiștii recomandă ca înainte de a porni în călătorie, cetățenii ar trebui să-și noteze adresele misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în țara de destinație, dar şi să se informeze despre securitatea zonei pe care urmează să o viziteze. Aceste informații pot fi găsite pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (www.mfa.gov.md).

„Înainte de a porni în călătorie, oamenii trebuie să verifice termenul de valabilitate al documentelor, să se asigure că acestea sînt în stare bună, să evite păstrarea acestora în acelaşi loc cu banii sau cardul bancar. La fel este important ca turiştii să se informeze despre obiceiurile şi legislaţia țării unde pleacă, fiind conştienţi că necunoaşterea acestora nu scuteşte de pedeapsă sau urmările neplăcute", se menționează într-un comunicat al Centrului Internaţional „La Strada".

Reprezentanții centrului mai recomandă oamenilor să nu accepte să transporte bagajele persoanelor necunoscute, deoarece există riscul ca acestea să conțină produse interzise. Pentru informaţii suplimentare despre deplasarea în siguranţă peste hotarele R. Moldova, cetățenii pot apela gratuit Linia fierbinte pentru migraţie sigură - 0 800 77777 sau să contacteze un consultant accesînd site-ul www.migratiesigura.md. Apelurile de peste hotare pot fi efectuate la numărul de telefon 0 (22) 23 33 09.

Source: moldpres.md

Keywords:

reguli , turism , calatorie , sarbatoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
1328 locuitori

Alexăndreni este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 5 km de oraşul Edineţ, la 14 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1328 de locuitori. Satul Alexăndreni este atestat documentar în anul 1855.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.