Go to section: Nature and tourism
25 february 2015, 12:08 Nature and tourism views 9622
Potenţialul turistic al Moldovei, promovat şi prin curse de alergări şi ciclism
25 february 2015, 12:08 Nature and tourism views 9622

Potenţialul turistic al Moldovei, promovat şi prin curse de alergări şi ciclism

Mai multe curse de alergări şi ciclism vor fi organizate pe parcursul acestui an, pentru a sensibiliza populaţia asupra modului sănătos de viaţă şi a promova, în acelaşi timp, potenţialul turistic al Republicii Moldova.

Startul campaniei „Curse pentru mediu curat şi turism responsabil" a fost dat în week-end-ul trecut, când Republica Moldova a marcat Ziua Internaţională a Ghidului de Turism.

La prima cursă au participat zeci de cicliști, ghizi de turism și jurnaliști. Cicliștii au făcut un tur, din piața Marii Adunări Naționale până la Mileștii-Mici, dar și prin orașul vinicol subteran. Ghizii de turism și jurnaliștii au alergat doar prin galeriile subterane de acolo. La finalul evenimentului, toți participanții au primit diplome.

Potrivit Elenei Scobioală, ghid de turism, inițiativa aparține Asociației Ghizilor, Lectorilor și Translatorilor din Republica Moldova, Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic, Clubul Cicliştilor Amatori.

„Această cursă este un rezultat al unei colaborări, iar în domeniul turismului avem nevoie de colaborare, de oameni cu mintea deschisă, care să înțeleagă că nu putem face de unii singuri nimic. Trebuie să cooperăm, să încercăm să ne ajutăm unii pe alții în dezvoltarea unor lucruri frumoase", a spus Elena Scobioală, pentru Radio Moldova.

Potrivit organizatorilor, următoarea cursă este planificată pentru luna mai.

Source: trm.md

Keywords:

ciclism , Moldova , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
5013 locuitori

Copanca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Copanca și Valea Verde. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Căușeni și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5013 oameni. Satul Copanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.