Go to section: Nature and tourism
16 january 2015, 10:21 Nature and tourism views 9475
Moldova va dezvolta turismul în arealul Dunării
Photo: moldpres.md
16 january 2015, 10:21 Nature and tourism views 9475

Moldova va dezvolta turismul în arealul Dunării

Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova a realizat recent un studiu de fezabilitate, în baza căruia își propune dezvoltarea turismului în Arealul Moldovenesc al Dunării, informează MOLDPRES.

Președintele Asociației de Dezvoltare a Turismului în Moldova, Viorel Miron, a declarat astăzi la o conferință de presă, că în pofida faptului că pe parcursul ultimilor ani s-au făcut eforturi de a integra R. Moldova în spațiul dunărean, realizările sînt puțin simțite.

"Această zonă este una cunoscută prin peisajele și rezervațiile sale. R. Moldova are aici în Stepa Bugeacului o diversitate culturală nemaîntîlnită în altă parte a țării. Anual, zona este vizitată de peste 184 mii de străini", a punctat Miron.

Potrivit lui Miron, în urma studiului de fezabilitate s-a evidențiat oportunitatea de a diversifica unitățile de cazare din Arealul Moldovenesc al Dunării, în special pentru amplasarea a două campinguri, în Giurgiulești și Slobozia Mare, opt popasuri pe traseul turistic și cinci centre de informare a turiștilor în cadrul muzeelor pe segmental Giurgiulești-Cahul.

Costul proiectului este de circa 4,5 milioane de lei, cu finanțare locală de 10%.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Moldova , turism , Dunarea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.