Go to section: Holidays and customs
06 january 2022, 14:30 The 1 of June views 1858
Vocea poporului:
Photo: firestock.ru
06 january 2022, 14:30 The 1 of June views 1858

Vocea poporului: "Copiii înseamnă...?"

Ziua de 1 iunie este sărbătorită în multe țări drept Ziua Internațională a Copilului, inclusiv în Moldova. În această zi, în capitală sînt adesea organizate diverse evenimente pentru copii, cu programme distractive, concursuri și cadouri.

Această sărbătoare este marcată în întreaga lume de mulți ani. A fost aprobată în noiembrie 1949, la Paris, prin decizia Congresului Federației Internaționale Democratice a Femeilor. Ziua Copilului simbolizează nu numai copilăria, bucuria și zîmbetul, ci este dedicată dreptului copilului la bunăstare, la protecție prin lege și la o viață fericită decentă.

Valorile familiei ocupă un loc important în sufletul poporului moldovenesc. În Moldova trăiesc multe familii numeroase. Noi.md a decis să-i întrebe pe trecători: „Copiii înseamnă ...?”

„Florile vieții și cel mai prețios ce există din lume” – au răspuns cetățenii.

„Fericire, bucurie, continuarea vieții”

"Acesta este viitorul nostru. Este foarte bine cînd sînt copii – dă un stimulent pentru dezvoltare. Sînt doar pentru copii"

"Cel mai important lucru din viața noastră este, eu am doi. Bucuria, un zîmbet pe buzele lor ne completează, ne face să mergem mai departe"

„Pentru mine, copiii sînt o perpetuare a mea proprie”

„Copiii suînt speranța noastră pentru un viitor mai bun, ei sînt așteptările noastre la schimbările din țara în care trăim, bucuria noastră, consolarea noastră, sprijinul nostru, tot ce e mai bun în viața noastră!”

„În ajunul Zilei Copilului, îi felicit pe toți copiii, mamele, bunicii, le doresc tuturor multă sănătate, și să trăim cu toții în pace, acesta este cel mai important lucru”.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
1648 locuitori

Porumbeşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Porumbeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Satul Porumbeşti a fost menționat documentar în anul 1822.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.