Go to section: Holidays and customs
03 january 2018, 14:30 Holidays and customs views 9924
În R. Moldova a fost instituită o nouă sărbătoare - Ziua Concurenței
03 january 2018, 14:30 Holidays and customs views 9924

În R. Moldova a fost instituită o nouă sărbătoare - Ziua Concurenței

Hotărîrea Parlamentului cu privire la zilele comemorative şi la zilele de odihnă în Republica Moldova va fi completată cu o nouă sărbătoare - Ziua Concurenței. Decizia Legislativului în acest sens va fi publicată mîine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului votat de deputaţi, Ziua Concurenţei va fi una lucrătoare şi va fi marcată anual la data de 30 iunie, ziua în care în anul 2000 a fost adoptată Legea cu privire la protecția concurenței.

Hotărîrea Parlamentului are drept scop promovarea în societate a culturii concurențiale și protejării intereselor consumatorilor.

Guvernul, în termen de trei luni de la data intrării în vigoare a hotărîrii, va prezenta Parlamentului propuneri privind aducerea legislației în vigoare în concordanță cu prezenta hotărîre.

În majoritatea ţărilor, Ziua Concurenţei este marcată la 5 decembrie. Această sărbătoare a fost introdusă în 2010 la inițiativa Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare pentru a marca cea de-a 30-a aniversare a adoptării de către Adunarea Generală a ONU a Ansamblului de principii și reguli echitabile convenite la nivel multilateral pentru controlul practicilor comerciale restrictive.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
591 locuitori

Pepenii Noi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Pepenii Noi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 591 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.