Go to section: Holidays and customs
27 august 2015, 11:25 Holidays and customs views 9503
Oficialii au depus flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare din centrul Capitalei
27 august 2015, 11:25 Holidays and customs views 9503

Oficialii au depus flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare din centrul Capitalei

Republica Moldova marchează astăzi 24 de ani de la proclamarea independenței, informează MOLDPRES.

Manifestările consacrate acestui eveniment au demarat cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt şi la Complexul memorial "Eternitate", după care în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizată o paradă a portului popular.

Tot în PMAN cu discursuri vor veni și conducerea țării, după care programul va continua cu mai multe evenimente, printre care un tîrg naţional al meşterilor populari și un concert cu participarea mai multor interpreți autohtoni.

Programul va culmina cu un foc de artificii şi cu spectacolul "Hai să dăm mînă cu mînă", susținut de Orchestra Națională de Muzică Populară "Lăutarii".

Manifestări dedicate Zilei Independenței vor avea loc astăzi în toate orașele țării.

La evenimentele organizate la Chişinău participă prim-ministrul României, Victor Ponta, care se va întîlni cu președintele R. Moldova Nicolae Timofti, cu speakerul Adrian Candu și cu premierul Valeriu Streleț.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
667 locuitori

Otac este un sat şi comună din raionul Rezina. Otac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la o distanță de 28 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 667 de oameni. Satul Otac a fost întemeiat în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.