Go to section: Cinema
15 november 2016, 16:00 Cinema views 11638
Festivalul anual al Filmului Rusesc
15 november 2016, 16:00 Cinema views 11638

Festivalul anual al Filmului Rusesc

De pe 15 pînă pe 19 noiembrie 2016 Moldova va găzdui Zilele Filmului Rus - cea de-a IV ediție a Festivalului "Întîlnire cu Rusia."

Organizatori: Ministerul Culturii al FR, Departamentul pentru relații economice externe și internaționale de la Moscova, Fundația Cinematografică de Stat din Rusia, Centrul Rus de Știință și Cultură în Republica Moldova, Centrul de Producție "Arta promovării cinematografiei". Festivalul are loc sub patronajul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova

În cadrul acestui eveniment la Chișinău, Bălți, Comrat, Cahul este prevăzută desfășurarea unui program cultural amplu, care va include proiecții ale filmelor, întîlniri de creație cu cineaștii ruși, ateliere de creație, cursuri de master, precum și demonstrarea filmelor cunoscuților regizori moldoveni Emil Loteanu și Nicolae Ghibu, aniversările cărora le vom marca în acest an.

În lista festivalului au fost incluse următoarele filme artistice de lung metraj: "Luminile satului mare", (în regia I. Uciteli), «Ohota jiti ("Dorinț de a trăi" (regia S. Nikonenko), "Taly and Tolia'" (regia A. Amirov), "Eu sînt profesor "(regizor S. Mokrițki),"Casa Vînătorului"(regizor A. Egorov), "Treapicnîi soiuz "(regia M. Mestetski) și programul de animație"Rusia - copiilor" a studioului "Soiuzmulfilm".

Pe data de 15 noiembrie la ora 16.30 la cinematograful "Gaudeamus" din capitală va avea loc o conferință de presă cu organizatorii și invitații de onoare la ceremonia de deschidere a Festivalului Zilelor Cinematografiei Ruse în Moldova. La ceremonie vor participa: Boris Galkin, Arcadie Inin, Nicolai Ghibu și alte personalități marcante din domeniul cinematografiei.

Source: mda.rs.gov.ru

Keywords:

Festival , Cinematografie , film

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
5252 locuitori

Dezghingea este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Dezghingea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5252 de oameni. Satul Dezghingea a fost menționat documentar în anul 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.