Go to section: Cinema
04 september 2015, 09:31 Cinema views 11067
O peliculă moldovenească va participa la Festivalul de la Cannes (VIDEO)
Photo: youtube.com
04 september 2015, 09:31 Cinema views 11067

O peliculă moldovenească va participa la Festivalul de la Cannes (VIDEO)

O peliculă din Republica Moldova va fi proiectată la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. Echipa de creaţie nici nu a bănuit că experimentul de laborator cinematografic va reuşi să lanseze scurtmetrajul „Ecouri", film care va fi vizionat la prestigiosul Festival, relatează Mesager.

Totul a început în vara anului 2014, drept un master-class în actorie de film, avându-i protagonişti pe actorii Dana Ciobanu şi Alexandru Rusu. Lucrurile însă au evoluat foarte repede, entuziasmul şi inspiraţia au făcut ca tinerii cineaşti să realizeze șase filme bazate pe creația lui John Cassavetes. Întreg procesul fiind supravegheat de regizorul Dumitru Grosei.

„Eu am luat acest material şi am făcut un film de scurt metraj căruia i-am dat titlul „Ecouri", pelicula va fi proiectat în mai la Cannes într-o secţiune non-competitivă adresată profesioniştilor în cinematografie", a declarat regizorul Dumitru Grosei.

Filmul aduce în prim-plan mai multe secţiuni dramatice din viaţa unei femei. Scurtmetrajul „Ecouri" a fost selectat din 60 de producţii şi va fi prezentat în data de 19 mai alături de alte 15 producţii româneşti la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Filmul face parte din programul Romanian Short Waves, ediţia a opta, şi este susţinut de ICR, Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Asociaţia Secvenţe din România.

Source: trm.md

Keywords:

Cannes , Moldova , Cinematografie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
787 locuitori

Molochișul Mare este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 116 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mare alcătuia 787 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mare a fost menționat documentar în anul 1727.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.