Show news from...
Go to section: National costume

eye 14804 Views

11 designeri moldoveni și-au prezentat colecțiile la festivalul Ia Mania! FOTO


Photo: perfecte.md

Pe lîngă tîrguri de artizanat, dansuri populare, program muzical, vin şi bucate tradiţionale, cei care au venit la festivalul Ia Mania au avut parte de prezentarea colecţiilor a 11 designeri autohtoni, care au participat la concursul MÎNDRIA.

Organizatorii festivalului Ia Mania au oferit tinerilor designeri de la noi posibilitatea să se afirme prin creaţii autentice, inspirate din portul tradiţional moldovenesc. 11 creatori autohtoni au participat la concursul MÎNDRIA, unde şi-au prezentat colecţiile formate din şase tinute fiecare. Printre modelele care au defilat în creaţiile tinerilor designeri s-au numărat şi cîteva vedete ca Olia Tira sau Tania Cerga. Cei care stau în spatele brandului "Soulmates" au fost cîștigătorii acestui concurs şi, drept premiu, vor participa la Săptămîna Modei de la Oxford din Marea Britanie.

Settlements of Moldova and Diaspora

Viişoara

Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1509 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Moara Domnească. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Glodeni și la 179 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Viișoara a fost menționat documentar în anul 1840.

Read more