Show news from...
Go to section: National costume

eye 15406 Views

11 designeri moldoveni și-au prezentat colecțiile la festivalul Ia Mania! FOTO


Photo: perfecte.md

Pe lîngă tîrguri de artizanat, dansuri populare, program muzical, vin şi bucate tradiţionale, cei care au venit la festivalul Ia Mania au avut parte de prezentarea colecţiilor a 11 designeri autohtoni, care au participat la concursul MÎNDRIA.

Organizatorii festivalului Ia Mania au oferit tinerilor designeri de la noi posibilitatea să se afirme prin creaţii autentice, inspirate din portul tradiţional moldovenesc. 11 creatori autohtoni au participat la concursul MÎNDRIA, unde şi-au prezentat colecţiile formate din şase tinute fiecare. Printre modelele care au defilat în creaţiile tinerilor designeri s-au numărat şi cîteva vedete ca Olia Tira sau Tania Cerga. Cei care stau în spatele brandului "Soulmates" au fost cîștigătorii acestui concurs şi, drept premiu, vor participa la Săptămîna Modei de la Oxford din Marea Britanie.

Settlements of Moldova and Diaspora

Zîrneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1494
Populația:
1908 locuitori

Zîrneşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîrneşti, Paicu și Treteşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1908 oameni. Satul Zîrnești a fost menționat documentar în anul 1494.

Read more