Show news from...
Go to section: National costume

eye 14334 Views

11 designeri moldoveni și-au prezentat colecțiile la festivalul Ia Mania! FOTO


Photo: perfecte.md

Pe lîngă tîrguri de artizanat, dansuri populare, program muzical, vin şi bucate tradiţionale, cei care au venit la festivalul Ia Mania au avut parte de prezentarea colecţiilor a 11 designeri autohtoni, care au participat la concursul MÎNDRIA.

Organizatorii festivalului Ia Mania au oferit tinerilor designeri de la noi posibilitatea să se afirme prin creaţii autentice, inspirate din portul tradiţional moldovenesc. 11 creatori autohtoni au participat la concursul MÎNDRIA, unde şi-au prezentat colecţiile formate din şase tinute fiecare. Printre modelele care au defilat în creaţiile tinerilor designeri s-au numărat şi cîteva vedete ca Olia Tira sau Tania Cerga. Cei care stau în spatele brandului "Soulmates" au fost cîștigătorii acestui concurs şi, drept premiu, vor participa la Săptămîna Modei de la Oxford din Marea Britanie.

Settlements of Moldova and Diaspora

Taxobeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1349 locuitori

Taxobeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Taxobeni, Hrubna Nouă și Vrăneşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Fălești și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1349 de oameni. Satul Taxobeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Read more