Go to section: Culture
01 april 2024, 15:30 Culture views 1944
Atmosferă de sărbătoare în centrul Chișinăului ©
01 april 2024, 15:30 Culture views 1944

Atmosferă de sărbătoare în centrul Chișinăului ©

În centrul Chișinăului se simte o atmosferă de sărbătoare, de bucurie și distracție, datorită Tîrgului de Crăciun, care a fost inaugurat la 23 decembrie 2023 și va rămîne deschis pînă la sfîrșitul lunii ianuarie 2024.

Tîrgul de Crăciun, Căsuța lui Moș Crăciun și principalul brad de Crăciun împodobit cu luminițe festive din Piața Marii Adunări Naționale sînt vizitate zilnic de zeci de mii de oameni, inclusiv locuitori ai Chișinăului și oaspeți ai capitalei, cetățeni din toată țara și de peste hotare, precum și moldoveni care au venit acasă din străinătate.

La Tîrgul de Crăciun din PMAN există zone foto și de odihnă, diferite atracții, caruseluri, o roată mare și un patinoar pentru copii și adulți. La standurile amenajate oamenii pot cumpăra obiecte de meșteșugărit și artizanat tradițional, suveniruri tematice, jucării, baloane, dar și produse alimentare: fast-food, snacks-uri, produse de cofetărie fără cremă, produse de patiserie, popcorn, vată dulce, acadele, băuturi răcoritoare și calde, izvar, bere etc.

Programul evenimentelor organizate în perioada sărbătorilor de iarnă în centrul capitalei moldovenești poate fi vizualizat pe site-ul Primăriei Chișinău.
Unul dintre partenerii Primăriei Chișinău în organizarea Tîrgului de Crăciun este compania DAAC Hermes, care a prezentat în piața principală a țării una dintre cele mai bune mașini noi ale sale, Dacia Sandero Stepway.

Source: noi.md  

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1782
Populația:
837 locuitori

Căpreşti este un sat din cadrul comunei Prodăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Floreşti și la 102 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 837 de oameni. Satul Căprești a fost menționat documentar în anul 1782.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.