Go to section: Culture
02 october 2023, 12:30 Culture views 1774
În Moldova va fi sărbătorită împlinirea a 75 de ani de la deschiderea Casei-muzeu ”A.S. Pușkin” din Chișinău
02 october 2023, 12:30 Culture views 1774

În Moldova va fi sărbătorită împlinirea a 75 de ani de la deschiderea Casei-muzeu ”A.S. Pușkin” din Chișinău

Pe 10 februarie, Moldova va sărbători în mod tradițional Ziua lui Alexandr Sergheievici Pușkin, precum și aniversarea a 75 de ani de la deschiderea Casei-muzeu ”A.S. Pușkin” din Chișinău.

În special, pe 10 februarie, va avea loc un eveniment comemorativ la monumentul lui Alexandr Pușkin din Parcul central al capitalei Moldovei, iar apoi la Casa-muzeu ”A.S. Pușkin” din Chișinău vor avea loc evenimentele dedicate aniversării a 186 de ani de la moartea lui Alexandr Pușkin și a 75 de ani de la deschiderea casei-muzeu în cinstea poetului din Chișinău.

În același timp, pe 15 februarie, la Casa Rusă din Chișinău va fi organizată seara culturală "От выстрела до бессмертия", precum și expoziția "Пушкиногорье” în grafica lui Valentin Vasiliev (un cadou din partea Muzeului-rezervație Mihailovskoe). Această expoziție va deschisă pînă la sfîrșitul lunii februarie a acestui an. Intrarea este liberă.

Source: noi.md

Keywords:

muzeu , Alexandr Pușkin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1011 locuitori

Puţintei este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Puţintei, Dişcova și Vîprova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 locuitori. Satul Puțintei a fost menționat documentar în anul 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.