Go to section: Culture
10 may 2015, 16:46 Culture views 5606
Festivalul Etniilor nu va avea loc în acest an
10 may 2015, 16:46 Culture views 5606

Festivalul Etniilor nu va avea loc în acest an

Festivalul etniilor, organizat tradiţional la Chişinău în luna septembrie, anul acesta nu va avea loc. Deşi autorităţile municipale au propus ca acesta să fie desfăşurat pe 14 octombrie, de Hramul Oraşului, organizatorii festivalului au decis să-l amâne pentru primăvară, transmite IPN.

„Organizatorii, din păcate, au refuzat propunerea noastră de a face festivalul pe 14 octombrie. Nu s-a stabilita exact data, dar ei ne propun să-l facem în martie, când va fi mai cald", a declarat luni la şedinţa operativă de la Primărie şefa interimară a Direcţiei social-umanitară şi relaţii interetnice, Cristina Aparatu.

Festivalul etniilor se organizează în a III-a duminică a lunii septembrie, începând cu 2000. Anul acesta urma să se desfăşoare cea de-a XV-a ediţie. Festivalul urma să aibă loc pe 20 septembrie, însă Consiliul coordonator al organizaţiilor etnoculturale din cadrul Biroului Relaţii Interetnice a decis să-l amâne din cauza protestelor din PMAN. Autorităţile municipale au propus ca festivalul să se desfăşoare pe 14 octombrie, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare", dar propunerea nu a fost susţonută.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Festival , sarbatoare , eveniment

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
68 locuitori

Bălţata de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul Bălţata de Sus se află la o distanţă de 26 km de orașul Criuleni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 68 de oameni. Satul Bălţata de Sus a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.