Go to section: Culture
28 march 2014, 10:29 Culture views 8502
Bibliotecile publice din Moldova vor fi modernizate
Photo: trm.md
28 march 2014, 10:29 Culture views 8502

Bibliotecile publice din Moldova vor fi modernizate

Sute de biblioteci publice din toată ţara vor fi modernizate în următorii cinci ani prin intermediul programului „Novateca", lansat astăzi, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului programului Novateca, Evan Tracz, scopul proiectului este de a transforma bibliotecile publice în centre multifuncţionale, unde cetăţenii vor beneficia de acces gratuit la tehnologii moderne, sub îndrumarea bibliotecarilor bine-instruiţi.

„Vrem să revigorăm bibliotecile din ţară şi să le aducem spre o nouă etapă. Vom crea mai multe Centre de Formare, unde vor fi instruiţi bibliotecarii, pentru ca rezultatele să dureze în timp", a declarat Evan Tracz.

Prezent la eveniment, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William Moser, a afirmat că guvernul SUA are un angajament faţă de bibliotecile din ţara noastră, deoarece cooperează în foarte multe proiecte.

„Prin intermediul bibliotecilor de aici, creăm diferite parteneriate, cum ar fi cel cu Corpul Păcii. Astfel, studenţii au posibilitatea să vină la biblioteci pentru ca să studieze limba engleză de la vorbitori nativi", a specificat Moser.

La rîndul ei, ministrul Culturii, Monica Babuc, a menţionat că prin implementarea programului, se va schimba atît atitudinea cetăţenilor faţă de biblioteci, cît şi cea a autorităţilor publice locale.

Programul Novateca va fi implementat cu suportul financiar de 12 milioane de dolari al Fundaţiei Bill&Gates în cooperare cu USAID Moldova, IREX. În cadrul programului, bibliotecile selectate vor fi dotate cu tehnică de calcul modernă, iar bibliotecarii vor fi instruiţi în domeniul inovaţiei.

Source: moldpres.md

Keywords:

biblioteca , Moldova , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
1988 locuitori

Gradişte este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gradişte și Iurievca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1988 de oameni. Satul Grădiște a fost menționat documentar în anul 1527.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.